El cicle mitjà, de colònies a Mas Suro 

El dimecres dia 9 d’octubre d’enguany, els nens i nenes de 3r i 4t de Primària vam anar de colònies al Mas Suro, al terme municipal de Cartellà (Gironès) per passar-hi tres dies.

L’eix temàtic va versar sobre la remença i ens va fer conèixer una part de la història del nostre territori. També ens vam endinsar en el mon astronòmic, concretament en el nostre sistema solar, amb activitats de descoberta de l’univers.

El primer dia, vam fer un excursió i visita del Castell de Cartellà, referenciat des de 1238, i de la capella romànica de l’Esperança, abans dedicada a Santa Maria,

Les activitats van ser molt variades i interessants: un joc de nit ambientat en l’edat mitjana, la visita a la granja i la identificació dels animals que hi viuen, un taller participatiu de coneixement del món dels cavalls amb un passeig en carruatge, un taller de descoberta del bosc amb els 5 sentits, un taller de presentació d’en Galileu Galilei i Nicola Copèrnic, pares de la ciència de l´univers, amb observació de constel·lacions i estrelles…

Finalment, vam fer un taller d’estampació i disseny de samarretes amb els records i activitats d’aquests dies. Cada nen va endur-se la samarreta a casa, com a record. Uns dies fantàstics de convivència que, ben segur, recordarem amb un somriure.